Voor-en nadelen van het planten van graszaad in de winter 

Gazonverzorging 

Weten wanneer graszaad moet worden gezaaid is essentieel voor het verkrijgen van de beste resultaten. De meeste mensen doen dit in de vroege herfst, wanneer de grond nog warm is, maar het weer wat koeler. De lente is een andere populaire optie. Niet veel mensen denken eraan hun gazon in de winter in te zaaien, maar deze techniek, bekend als slapend zaaien, kan effectief zijn voor het opvullen van oneffenheden.  Wat is gras inzaaien?  Sluimerend zaaien is graszaad inzaaien in de late herfst of vroege winter. De bedoeling is dat de zaden op de grond blijven liggen, liefst onder een laagje sneeuw, en in de lente ontkiemen en uitlopen.  Waar slapend zaaien werkt Graszaad planten in de winter werkt niet op alle plaatsen. Het ideale scenario is een gazon dat snel bedekt zal zijn met sneeuw en de rest van het seizoen besneeuwd zal blijven.  Als u die consistentie niet kunt krijgen, kan doorzaaien in de winter een probleem zijn. De frequente opwarming en afkoeling verstoort de timing van de zaadontkieming. Ze kunnen te vroeg ontkiemen en vervolgens afsterven tijdens een koudegolf.  

Doorzaaien in de winter 

Tips voor het planten van graszaad in de winter.

Zorg voor het zaaien dat de grond koud is maar niet bevroren. Doe je het te vroeg, dan zullen de zaden ontkiemen en uitlopen en vervolgens bevriezen. De bodemtemperatuur mag niet warmer zijn dan 4,4 graden Celsius (40 graden Fahrenheit) om vroegtijdige kieming te voorkomen.  Zorg ervoor dat er goed contact is tussen de zaden en de grond zodat de kieming plaatsvindt. U kunt dit doen door het gras korter te maaien dan u normaal zou doen en door de grond voor te bereiden met een hark.  Vermijd slapend zaaien op dikke grasmatten. U krijgt dan geen goed contact tussen bodem en zaad. Deze strategie is het beste voor dunne, onregelmatige stukken gras.  Geef het gebied licht water voordat u het met rust laat tot het voorjaar. Als het later ongebruikelijk droog en warm weer wordt, moet u misschien opnieuw water geven.  Zodra het voorjaar is aangebroken en de sneeuw is gesmolten, begint u met het besproeien van de ingezaaide gebieden. Zorg dat de bovenste 1,25 tot 2,5 cm van de grond constant vochtig is.  Als er na het ontkiemen van de zaden nog een koudegolf of vorst komt, moet u de zaden misschien beschermen met bijvoorbeeld stro.