partytent van tuin10

Het is een gegeven dat we steeds meer buiten gaan leven in ons land. Dit valt onder andere te zien aan de bedragen die worden uitgegeven aan de tuinaanleg. Steeds vaker wordt de tuin als een extra ruimte gezien van het huis. Komt dat alleen door de verandering van het klimaat? Heeft het misschien te maken dat steeds meer werk binnen plaatsvindt en we daarom steeds meer buiten willen leven? Ik denk dat het vooral een combinatie van factoren is. Een belangrijke reden is dat we tegenwoordig buiten ook veel dingen kunnen doen die we eerst binnen moeten doen. Je kan op een tablet of telefoon je favoriete serie kijken, je e-mail beantwoorden of het laatste nieuws checken. Vanuit dat idee is er ook steeds meer plaats en ruimte voor oplossingen die je langer laten genieten van je tuin. Daarbij kan je nadenken over een overkapping maar in deze blog wil ik vooral aandacht vragen voor de mogelijkheid van een partytent.

Voordelen van een partytent

Het eerste voordeel is dat een partytent van goede kwaliteit bij ieder weertype te gebruiken is. Of het nu gaat om een warme zonnige dag waarbij je in de partytent in de schaduw kan zitten of dat je met een regenachtige dag droog kan zitten en kan genieten van het buiten zijn. Een ander voordeel is dat een partytent al snel iets feestelijks heeft. Je kan door de aankleding het standaard witte doek zo aanvullen als past bij je eigen stijl. Hiermee creëer je een eigen unieke ruimte. Een derde voordeel is dat een partytent gemakkelijker afgebroken kan worden dan een overkapping omdat het laatste een permanent karakter heeft. Een vierde voordeel is dat je tegenwoordig heel eenvoudig je kunt dan ook je partytent online kopen. Een goede leverancier waarbij de onderdelen na een lange tijd nog steeds geleverd kunnen worden is Partytent-Online. Toch heeft een partytent altijd de sfeer van iets tijdelijks. Want opgeruimd staat toch weer netjes.

Tuinpaviljoen

Als je echt een blijvende oplossing wil die meer uitstraling heeft, is het goed om na te denken over de aanschaf van een tuinpaviljoen. De reden hiervoor is dat tuinpaviljoens vaak over een betere kwaliteit zeildoek beschikken en een gestileerdere uitstraling hebben. Een tuinpaviljoen is ook beter bestand tegen de meer extremen kanten die ons weer in Nederland kan hebben. Hoewel het geen probleem hoeft te zijn om in de winter het paviljoen te laten staan, is het toch verstandiger om het af te breken en in het voorjaar weer te plaatsen. Des te langer je kunt genieten van je mooie tuinpaviljoen.

Keuze genoeg

Door de verandering naar een langer buitenleven is er steeds meer keuze te vinden op dit gebied. Toch is het verstandig om te kijken bij de aanschaf naar kwaliteit en gemak. Een partytent of tuinpaviljoen moet er niet alleen de aankomende zomer mooi bij staan, maar het liefste wil je dat je er meerdere jaren mee kan doen. Kies daarom voor kwaliteit en bedenk dat de kosten van deze oplossing minder hoog zijn dan de aanschaf of aanbouw van een overkapping.