schutting tuin10

Als je een houten schutting hebt, ontkom je niet aan de onvermijdelijke klus om je schutting te verven of te beitsen. De weerinvloeden op het hout kan je door dit regelmatig te doen weinig invloed laten hebben en daardoor blijft je schutting langer goed en ziet het er weer straks uit. Als het gaat over een schutting verven dan wordt er al snel gedacht aan een houtbeits die je kan aanbrengen en die de bescherming biedt die nodig is. Maar een variant die ook goed bruikbaar is, is het verven van je schutting. Dit heeft als voordeel dat je verschillende kleuren zou kunnen combineren.

Verschil tussen verf en beits

Een duidelijk verschil tussen verf en beits is dat verf als het ware boven op het hout komt te liggen en dit als een aparte laag gezien wordt. Beits trekt meer in het hout waardoor de structuur van het hout beter zichtbaar blijft. Deze globale indeling maakt het niet eenvoudiger om te kiezen welk product nu het beste bij je past en de uitstraling die je wilt in de tuin. Daarom is het goed om te weten dat er steeds meer houtverf voor buiten te bestellen is. Houtverf combineert als het ware de eigenschappen van verf en van beits. Je krijgt een prima dekkende laag, die gemakkelijk schoon te houden is, gecombineerd met de houtstructuur die benadrukt wordt.

Voordelen houtverf

Het voordeel van houtverf is naast het genoemde kwaliteitsverschil is dat er veel meer mogelijk is qua kleursamenstelling. Het hoeft geen verdere uitleg dat op die manier je een eigen invulling kan geven aan je schutting en daarmee je tuin een mooie uitstraling. Daarnaast is het voordeel dat houtverf gewoon over een beits laag heen geschilderd kan worden zonder dat je eerst uitgebreid moet schuren of alle plekken moet voorbehandelen. Zeker bij een grote schutting een aantrekkelijk idee omdat je hiermee veel tijd kan besparen. Als derde voordeel is dat als je een goede kwaliteit houtverf gebruikt, deze laag voor meerdere jaren zijn kwaliteit behoudt.

Wees uniek

Als het gaat om het verven van je schutting is, is de belangrijkste vraag die je aan jezelf moet stellen: Wat wil ik met mijn schutting. Kies je ervoor om de bruine kleur van beits te gebruiken of durf je het aan om een unieke kleur te nemen die beter bij de inrichting van je tuin past en waardoor de uitstraling anders is dan je gewend bent. Wat je ook doet, kies in ieder geval voor het gebruik van kwaliteit beits, houtverf of verf want daardoor blijft je schutting langer mooi.