Een tuin is tegenwoordig meer dan alleen maar een verzameling van bomen en struiken. De tuin wordt steeds meer het verlengde van je huis. Hierdoor zie je steeds meer mogelijkheden die prima te integreren zijn in een tuin en die je net die extra comfort en luxe geven die past bij je levensstijl. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een jacuzzi of een zwemspa steeds vaker geïntegreerd worden in een tuin. Ontspannen wordt namelijk steeds belangrijker en zeg eerlijk: wat ontspant nou beter dan heerlijk liggen of zitten in een bubbelbad na een dag hard werken of een training? 

Jacuzzi’s

De voordelen van jacuzzi’s zijn al langer bekend. Waar je echter op moet letten bij de aanschaf heeft wat meer aandacht nodig. Als eerste is het belangrijk dat je bedenkt voor hoeveel personen je de jacuzzi wil aanschaffen. Kan je misschien af met een klein model of wil je juist een uitgebreid model waarin je gemakkelijk met meerdere personen kan zitten? Het tweede aandachtspunt is de hoeveel stroom die een jacuzzi gebruikt. Het verschil tussen de verschillende modellen is de moeite waard om mee te nemen in je afweging. Als derde punt is het goed om te bedenken waar je de jacuzzi gaat plaatsen. Privacy is een belangrijke waarde en als je in een jacuzzi zit, wil je toch de vrijheid hebben om dit te kunnen doen zonder dat iedereen in de omgeving het kan zien. Bedenk dat je tuin een aanpassing nodig heeft om de jacuzzi te plaatsen en houdt bij de aanleg van de andere delen van de tuin hier rekening mee.

Zwemspa

Een opkomend alternatief voor de jacuzzi is een zwemspa. Een zwemspa is eigenlijk een soort zwembad met extra mogelijkheden. In deze zwemspa zitten namelijk een aantal krachtige jets waardoor je een stroom kan creëren. Tegen deze stroom inzwemmen, zonder vooruit te komen, heeft dus hetzelfde resultaat als zwemmen in een zwembad. Door te variëren met de kracht van de jets, heb je dus je eigen zwembad in je tuin, die niet groot hoeft te zijn, en kan je je gezondheid en conditie eenvoudig verbeteren. Het voordeel van een zwemspa is dat je na je training met een enkele aanpassing er een bubbelbad van kan maken waarbij je door de jets ondertussen een heerlijke massage kan krijgen. Het combineren van deze twee functies maakt dit erg geschikt voor een tuin waar je minder ruimte hebt om een groot zwembad te laten aanleggen.

Advies

Het is te begrijpen dat de aanschaf van een jacuzzi of een zwemspa niet de eenvoudigste keuze is om te maken. Daarom is het goed om te weten als je een idee hebt wat je wilt in je tuin om advies te vragen bij bedrijven die op dit gebied een expert zijn. Want een goede investering zorgt ervoor dat je in je eigen tuin de wellness kan ervaren waardoor je meer beweegt en uitgerust kan genieten na een heerlijk moment van ontspanning in je eigen jacuzzi of zwemspa.