Met de juiste tuindecoratie kun jij nóg meer genieten van jouw sfeervolle buitenruimte. Of een tuin nu groot is of klein, een balkon of dakterras: een buitenruimte is een plek om ’s ochtends lekker in het zonnetje te ontbijten en zo lang mogelijk te genieten van zwoele zomerse avonden. Maar welke tuindecoratie kies je? En hoe pas je tuindecoratie nou eigenlijk toe?


Sfeervolle verlichting


Sfeervolle buitenverlichting laat je ’s avonds langer genieten van het lezen van een goed boek onder het genot van een drankje. Ook zorgt het plaatsen van verlichting in de tuin voor veiligheid: zo vind je met tuinspots altijd de weg terug in het donker. Sommige buitenverlichting zoals wandlampen met een bewegingssensor kunnen je gevoel van veiligheid vergroten door bijvoorbeeld te helpen de sleutels te vinden wanneer je ’s avonds in het donker thuis aankomt. Raadpleeg bij buitenverlichting het beschermingsniveau (ook wel IP-classificatie) om te achterhalen in hoeverre een lamp veilig genoeg is om buiten te plaatsen.


Ook vloeren en wanden verdienen de aandacht!


Bij een tuin denken de meeste mensen meteen aan een gazon, bloemen en een terras. Maar beschikt jouw tuin over een muur of schutting? Of een zithoek met stoeptegels of een betonnen ondergrond? Ook deze vloeren en wanden in een tuin verdienen aandacht.

Klimplanten aan de muur
Een ietwat saaie tuinmuur of schutting kun je binnen no-time opleuken met een mooi raster van een klimplant. Veel mensen vinden klimplanten zoals klimop vervelend onkruid, maar met een beetje verzorging tover je een tuinmuur door middel van klimplanten zo om tot een ware eyecatcher

Vloerkleden voor buiten
Met een mooi buitenvloerkleed maak je de tuin een verlengstuk van de woonkamer. Bovendien camoufleert het de eventuele minder mooie ondergrond van een terras of zithoek.

Wanddecoratie
Ook wanddecoratie is tegenwoordig niet meer weg te denken in een gezellige tuin. Denk hierbij aan spiegels, hangende bloempotten, buitendekens of een buitenschilderij met een botanische afbeelding of persoonlijke tekst! Ook voor balkons en terrassen is tuinmuurdecoratie zeer geschikt.


Tuinaccessoires


Met tuinaccessoires maak je jouw tuin uniek. Laat je creativiteit los en onderscheid je van je buren met gezellige tuinkaarsen of tuinkussens. Vogels in de tuin geven een levendig en gezellig gevoel en zijn een plezier om naar te kijken. Met vogelhuisjes zorg je ervoor dat vogels een warm vertrouwd plekje hebben om naar terug te keren. Zo kom je, onder het genot van vrolijk vogelgezang om je heen, lekker op rust op een loungeset.

Vergeet niet de bloemetjes buiten te zetten! Zet jouw favoriete planten en bloemen in een mooie stevige bloempot. Kies uiteraard wel voor bloemen, planten en bloempotten die tegen een stootje kunnen en dus geschikt zijn voor buiten.

Tot slot
Kortom: met tuindecoratie maak je van jouw buitenruimte een waar paradijsje! Benieuwd naar waar je al deze leuke tuindecoratie kunt vinden? Neem een kijkje bij een tuincentra in de buurt en laat je inspireren!