Een UV filter voor je vijver? Ja! Het licht van een UV filter dood veel schadelijke organismen zoals algen. Algen, ziektekiemen en schimmels worden gedood en dit zijn tevens de grootste veroorzakers van groen in je vijver.

Als je vijver goed in aangelegd zullen de zuurstofplanten in je vijver het water “kristal”helder houden. Alles gaat natuurlijk om de balans het aantal planten, vissen en dergelijke. Het type vis is hierin ook van belang. De ene vis eet meer planten dan de andere vis. Een goede afstemming in alle facetten vergt ervaring, energie en geduld. Laat u daarom bij speciaalzaken goed voorlichten.

Bij een UV filter is het van belang om de juiste capaciteit te gebruiken. De capaciteit van een UVC-filter wordt uitgedrukt met een wattage. Dit geeft de kracht van de UVC-lamp aan. Bij de specificaties van het filter staat altijd vermeld voor welke vijverinhoud het filter geschikt is. De levensduur van de UVC-lamp in het filter is ongeveer één groeiseizoen.