De tuin is een plek waar je eigenlijk helemaal tot rust moet kunnen komen. Een fraai gedecoreerde en goed verzorgde tuin is dan belangrijk. Steeds meer mensen zien de tuin in dit verband als een soort verlengstuk van de woning. Loop je naar buiten, dan voel je je net zo relaxed, of misschien nog wel relaxter, dan als je binnen zit. Maar hoe creëer je op een slimme en voordelige manier een mooi gedecoreerde tuin, waar je even helemaal tot jezelf kunt komen? We hebben de beste inspiratie en ideeën voor je op een rijtje gezet!

Waarom tuindecoratie zo belangrijk is

Maar eerst iets over het belang van tuindecoratie. Door je tuin mooi vorm te geven, maak je je tuin eigen en tot een plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Verder kun je met tuindecoratie ogenschijnlijk lege tuinen visueel mooi opvullen en lekker praktisch en gebruiksvriendelijk maken. Een fraai gedecoreerde tuin is verder ook een tuin waar je in de avond en late uurtjes lekker kunt vertoeven. Wie kiest voor geschikte en passende tuindecoratie krijgt een tuin die van alle gemakken voorzien is en een heerlijke plek is om te verblijven!

Kies voor LED-verlichting op de juiste plekken

Een slim zet qua tuindecoratie is het aanbrengen van LED-verlichting op relevante plekken in de tuin. Met name in bomen, struiken en langs de schutting kan tuinverlichting voor veel extra sfeer zorgen. En natuurlijk zorg je ook voor mooie LED-lampen rond het tuinterras, met goede basisverlichting, zodat je ook in de avonduren relaxed in de tuin kunt zitten. Zo benut je de pracht en praal van je tuin optimaal. Vergeet niet om ook het tuinpad, als je dat hebt, goed te verlichten. Zo kun je ook als het donker is veilig door je tuin lopen. Een bijkomend voordeel van goede tuinverlichting is dat je inbrekers hiermee op afstand houdt. Die houden niet van goed verlichte tuinen!

Een tuinterras met veel comfort

Als je voor meer tuindecoratie gaat, mag een comfortabele loungeset in de tuin niet ontbreken. Voor optimaal comfort is het aan te raden om te zorgen voor een overkapping. Zo kun je ook bij regen in de tuin zitten en zelfs barbecueën. Verder is een moderne terrasheater onmisbaar als tuindecoratie. Houd je meer van de klassieke stijl, dan kun je ook een vuurkorf gebruiken om je tuinterras snel te kunnen verwarmen. Zeker in de zomer, als het helder is en koud in de avonduren, is een terrasverwarming onmisbaar. Maar los van de praktische functie van een terrashaard, vuurkorf of een heater zien terrasverwarmers er ook elegant en decoratief fraai uit!

Benut je schutting en gebruik mooie plantenpotten

Heb je een schutting in de tuin, dan kun je die benutten om decoraties aan te brengen. Aan een schutting kun je prima bloempotten ophangen. Maar echt mooi wordt het als je kiest voor verrassende decoraties. Denk aan een gaaf schilderij, leuke foto’s van jullie gezin, een thermometer of mooie kleurendecoraties. Zet in de tuin verder grote plantenpotten en bloemenvazen neer van steen of glas. Zo creëer je veel sfeer in de tuin!