Wie kent het niet? Zevenblad! Snel weg ermee, het staat bekend als tuindersverdriet. Het is niet uit de tuin te krijgen. Maar wat doe je dan? We eten het op! Het smaakt een beetje naar peterselie maar met een “bite” en consistentie van spinazie. Daarnaast is Zevenblad heel gezond: het bevat mineralen, vitaminen en stoffen tegen reuma, artritis, jicht enzovoort. Dat is toch gewelig. Van onkruid naar kruid. Probeer kleinere bladeren te plukken van planten die nog niet zijn gaan bloeien. Van de jonge blaadjes maken we een heerlijke pesto. Lees hieronder het recept.

Ingrediënten
– 2 bossen zevenblad (jong)
– 50 gram walnoten (of varieer met geroosterde pistachenoten)
– 5 tenen knoflook
– 75 gr parmezaanse kaas
– zout, peper
– 6 eetlepels olijfolie
– beetje citroensap

Bereidingswijze
Was de blaadjes, verwijder de lange steeltjes. Droog de blaadjes goed. Maal de walnoten met de knoflook en zevenblad fijn. Voeg de olijfolie, cirtroensap en geraspte parmezaanse kaas toe. Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper en/of olie toe. En klaar is de pesto! De pesto in een potje afgedekt met een laagje olie is gerust weken houdbaar.