Bereid je voor op een nieuw seizoen

Tuinwerk begint of stopt niet met het groeiseizoen. Verwijder onkruid en dode planten en bewerk uw tuin aan het einde van het seizoen om ziekten bloot te leggen en insecten te ontwortelen die anders tot de lente zouden blijven hangen. Bereid je voor om de grond te wijzigen terwijl deze niet wordt gebruikt door compost, mest of kalk toe te voegen. Het verspreiden van een laag organische pulp of het planten van een bodembedekker, zoals eenjarig raaigras, haver, klaver of boekweit, kan uw grond weer opbouwen en uw perceel beschermen tegen erosie.

Winterklaar

Leer hoe u uw vaste planten winterklaar maakt. Afhankelijk van wat je kweekt, moet je ze misschien snoeien, beschermen of afdekken voordat de winter aanbreekt. Als je winterse vriestemperaturen en barre weersomstandigheden krijgt, zullen tere vaste planten, zoals rozemarijn, het niet overleven, dus moeten ze worden gepot en naar binnen gebracht.

Noteer wat waar is geplant, want u mag het volgende seizoen niet dezelfde gewasfamilie op dezelfde plekken planten. Als je jaar na jaar gewassen van dezelfde familie op dezelfde locatie plant, krijg je vast en zeker bodemziekten en insecten die planten aanvallen.